marți, 28 ianuarie 2014

Kodrit Kadir

Ii multumesc din nou unei mari artiste in ale bucatariei, Miha, esti in continuare blogeer-ita care ma inspira.

Ingrediente:

Caramel:
7 linguri zahar

Crema alba:
1 ou
100 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
100 g faina
4 linguri de cacao
esenta de rom


Crema neagra:
800 ml lapte
5 oua
200 g zahar
esenta de vanilie


Caramelizam zaharul si il turnam in tava ca la crema de zahar ars.Il lasam sa se raceasca
Pregatim crema alba: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Pregatim crema neagra: mixam oul impreuna cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand fiecare ingredient din lista de mai sus, putin cate putin si omogenizam.
Peste caramelul racit turnam compozitia de oua (crema alba) si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat (crema neagra). Crema neagra este mai omogena decat cea alba care este lichida, o sa vi se para ciudat ca se raspandeste prin tava, dar nu va speriati, o sa se aseze singura in timpul coptului.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 40-50 de minute( eu am tinut prajitura la foc mic). Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca, apoi punem platoul pe care va sta prajitura peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.
Am facut intocmai ca Miha si am lasat tava peste prajitura si am bagat la rece, astfel s-a racit frumos si  compact.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails