miercuri, 29 aprilie 2009

Fasole cu ciolan


Ingrediente:
700 g fasole
un ciolan afumat
1 ceapa mare
1 ardei rosu
1 morcov
2-3 linguri de bulion
patrunjel




Punem fasolea la inmuiat in apa calduta (de preferat de seara pana dimineata). Dupa ce am lasat-o la inmuiat o punem la fiert in apa rece. Dupa ce da in fiert, varsam apa si o punem din nou la fiert in apa fierbinte. Separat oparim ciolanul in apa fierbinte si il lasam sa dea in clocot.
Calim zarzavatul taiat marunt in putin ulei.

Cand zarzavatul a devenit lucios punem peste el fasolea fiarta.

Adaugam o cana din zeama in care a fiert ciolanul lasam sa dea fasolea in doua trei clocote si adaugam ciolanul dat jos de pe os si taiat bucati si doua trei foi de dafin.

Le lasam sa clocoteasca ca sa scada zeama pana cand atat fasolea si carnea sunt fierte. Cu 10 minute inainte de a o lua de pe foc punem si 2-3 linguri de bulion, iar la sfarsit punem putin patrunjel tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails