marți, 16 iunie 2009

Inghetata de pepene galben

Ingrediente:

80 gr zahar brun
400 ml lapte
100 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilinat
3 galbenusuri
200 gr pepene galben




Intr-o craticioara amestecati 1/3 din zahar cu 200 ml lapte, frisca si vanilia, pune-ti pe foc mediu si amestecati pana aproape de a da in clocot.


Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar pana devin cremoase.

Se adauga peste ele jumatate din compozitia de lapte cald amestecand tot timpul. Se bat bine inca 2 minute apoi se adauga peste restul de lapte cald si se da in 2-3 clocote. Se ia craticioara de pe foc si se adauga restul de lapte (200ml) rece si pepenele galben pe care in prealabil l-am pasat bine.

Toata compozitia se strecoara si se da la frigider ca sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se monteaza masina de inghetata se adauga compozitia si pornim aparatul.
In 20-25 de minute se prepara delicioasa inghetata.

2 comentarii:

  1. Trebuie sa incerc si eu inghetata asta ! Cred ca are o aroma super faina !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ala, draga mea, nici eu nu ma asteptam sa fie atat de buna si cu o aroma asa puternica.

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails