Ingrediente:
80 gr zahar brun
400 ml lapte
100 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilinat
3 galbenusuri
200 gr pepene galben
Intr-o craticioara amestecati 1/3 din zahar cu 200 ml lapte, frisca si vanilia, pune-ti pe foc mediu si amestecati pana aproape de a da in clocot.
Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar pana devin cremoase.
Se adauga peste ele jumatate din compozitia de lapte cald amestecand tot timpul. Se bat bine inca 2 minute apoi se adauga peste restul de lapte cald si se da in 2-3 clocote. Se ia craticioara de pe foc si se adauga restul de lapte (200ml) rece si pepenele galben pe care in prealabil l-am pasat bine.
Toata compozitia se strecoara si se da la frigider ca sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit se monteaza masina de inghetata se adauga compozitia si pornim aparatul.
Trebuie sa incerc si eu inghetata asta ! Cred ca are o aroma super faina !
RăspundețiȘtergereAla, draga mea, nici eu nu ma asteptam sa fie atat de buna si cu o aroma asa puternica.
RăspundețiȘtergere