duminică, 6 septembrie 2009

Galuste cu prune

Ingrediente:
500 gr cartofi
150 gr faina
3 oua

3 linguri gris
un praf de sare
15 prune
200 gr pesmet
5 linguri zahar tos
esenta rom
scortisoara



Prunele se spala, se scot samburii si se presara peste ele doua linguri de cu zahar tos si esenta de rom.
Intr-o cratita punem 6 linguri pesmet si lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare rumenie. Dupa ce s-a rumenit pesmetul, tragem cratita de pe foc, adaugam zahar tos 1/2 cana la o cana de pesmet, scortisoara si amestecam pana omogenizam.
Curatam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie, apoi ii scoatem si ii cufundam in apa rece, ii scurgem de apa, ii curatam, si ii dam prin presa de cartofi. Cand s-au racit adaugam ouale, sare, faina si grisul, apoi amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena. daca ni se pare prea moale mai adaugam gris si faina, treptat, nu trebuie sa iasa un aluat foarte tare.

Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma udata cu apa, in mijloc punem o pruna intreaga si formam o galusca astfel incat pruna sa fie in intregime acoperita.

Intr-o cratita punem apa cu sare, cand a inceput sa clocoteasca se da focul mic si se pun galustele, se lasa cam 10-15 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.

Le scoatem pe o farfurie la scurs si asa fierbinti le dam prin pesmetul cu zahar si scortisoara.

Un comentariu:

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails