sâmbătă, 23 mai 2009

Tort Motanul incaltat

Ingrediente:

Pentru blat:
2 oua

1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana lapte (caldut)
2 cani faina
1 praf de copt
3 linguri gem
3 linguri cacao

Pentru crema:
600 ml smantana dulce
600 gr ciocolata (amaruie si cu lapte)

Pentru ornat:
100 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata alba
coloranti alimentari

Se pregateste un blat de tort asa cum v-am explicat AICI.
Crema pentru umplere este Ganache , am facut-o cu ciocolata amaruie.
Taiem blatul in doua. Preparam un sirop din 50 gr ciocolata topita la cuptorul cu microunde si 50 ml. apa cu care insiropam blaturile.
Montam tortul simpu, blat, crema, blat si deasupra crema ganache din belsug, peste care asezam motanul incaltat, pe care l-am facut asa:
Am printat de pe net o poza a Motanului incaltat apoi am acoperit-o cu hartie cerata pe care am uns-o cu unt. Am topit ciocolata amaruie la microunde 4-5 minute la cea mai mica temperatura, am pus-o intr-un cornet de hartie cu varf subtire si am inceput sa conturez motanul pe hartia cerata.
Am topit ciocolata alba in acelasi mod si am umplut partile albe din desen, am impartit ciocolata alba topita in mai multe parti si le-am colorat dupa preferinta pentru a umple partile goale.
Dupa de am colorat motanul in intregime, l-am bagat la congelator ca sa se intareasca si sa se desprinda usor de pe hartia cerata.
Dupa ce am imbracat tortul am scos motanul si le-am asezat in mijloc, aveti grija sa va miscati repede, pentru ca este subtire si se topeste imediat.
Se orneaza pe margine cu crema ramasa si se da din nou la rece cateva ore.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

4 comentarii:

  1. foarte frumos Motanul Incaltat,spune-mi te rog daca am inteles bine, ungi cu unt foia de hartie de copt pe partea pe care urmeaza sa desenezi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dian@, asa este se unge hartia de copt pe partea pe care desenam, ca apoi sa se poata desprinde usor.

    RăspundețiȘtergere
  3. ok, am inteles, mersi mult, nu stiam ca trebuie unsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. nota 20 pentru tort, pentru ideea pe care am sa ti-o imprumut evident pentru ca desenul meu a fost direct pe tort si a fost groaznic de greu

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails