marți, 6 octombrie 2009

Limba de porc cu masline

Ingrediente

3 buc limba de porc
1 ceapa de mijlocie
50-100 ml ulei
2-3 foi de dafin
25 g faina
100 ml vin
150 ml suc de rosii
50 masline
1 lamaie
10 boabe de piper
1/4 l supa in care a fiert limba
sare si piper dupa gust

Se pune la fiert limba in apa cu frunze de dafin si 2 cuburi de supa, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi.
Separat se fierb maslinele, ca sa scoatem sarea din ele.
Se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste 2-3 minute in tot uleiul. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece( in care a fiert limba) si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii.
Se introduce cratita in cuptor,pentru cca 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul.
Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece se mai ingroasa cand se raceste si atunci daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa. Sare si piper se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails