marți, 5 mai 2009

Spaghete cu sos alb si carne de pui

Ingrediente:

250 gr spaghete
cuburi din piept de pui
5 linguri ulei
3 catei de usturoi
200 gr parmezan ras
200 gr smantana
50 ml apa
oregano, busuioc

Se fierb pastele "al dente" in felul urmator. Se pun la fiert 3 litri apa cu sare si cu un cubulet de unt, cand apa da in clocot se adauga spaghetele, avand grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantitatea de spaghete. Se fierb maxim 10 minute. Spagheta trebuie sa fie fiarta astfel incat nu se sfarama, dar nici nu mai are un miez de pasta nefiarta la mijloc.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga cuburile din piept de pui si se calesc cateva minute. Usturoiul se zdrobeste si se adauga peste carne.
Intr-un castron se pun parmezanul ras, smantana, oregano si busuiocul si se amesteca bine.
Tot amestecul se pune in cratita cand usturoiul a devenit auriu, se omogenizeaza bine se adauga apa si se lasa la fiert pentru 5-6 minute, amestecand din cand in cand.
Cand compozitia devine omogena ca o ciulama (daca mai este nevoie se mai adauga apa sau parmezan, dupa caz) se adauga peste ea pastele.
Se amesteca bine, se acopera si se stinge focul. Se servesc calde, pudrate cu parmezan.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails