vineri, 23 octombrie 2009

Cuburi de lapte

Reteta asta am gasit-o pe multe bloguri culinare, de la bucatarese desavarsite precum Fori, Miha si Laura Sava, pana la amatoare, asa ca am zis sa o incerc si eu.

Ingrediente:

un pachet foi de pandispan de cacao

1 litru lapte
100 gr amidon
4 linguri zahar
100 gr ciocolata alba
250 gr unt la temp. camerei
150 gr zahar pudra

Glazura:
200 gr ciocolata cu lapte
5 linguri cu lapte
3 linguri cu zahar
150 gr unt



Se amesteca cele 4 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 150 ml lapte rece putin cate putin, ca la
budinca. Restul de lapte se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu ciocolata alba pana da in clocot, se reduce focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Preparam si glazura, punem toate ingredientele la bain-marie sa se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.

Se asambleaza prajitura astfel: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura, procedam la fel pana terminam toate ceva 4 foi de pandispan, deasupra ultimei foi punem din nou crema apoi stropim cu glazura

3 comentarii:

  1. Foarte frumoasa ti-a iesit ! Felicitari ! Trebuie sa o incerc si eu ca toata lumea o lauda ca este foarte buna :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pot spune, abia am reusit sa salvez cateva bucati sa le aduc colegelor de birou, e un deliciu. Vreau sa incerc sa fac crema asta cu ciocolata amaruie sa o folosesc la un tort, ca prea e delicioasa

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails