joi, 16 aprilie 2009

Farfale cu carbonara si mazare (by Jamie Oliver)


Ingrediente:

450 gr paste farfalle
1 ou
100 ml smantana
sare, piper
12 felii de bacon afumat
100 gr mazare cruda sau congelata
80 gr parmezan proaspat ras



Se pune apa cu sare la incalzit si se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Baconul taiat bucati mai groase se pune in tigaie si se prajeste pana devine auriu. Intr-un bol se bate oul cu smantana, sarea si piperul. Cand pastele sunt aproape gata, adaugati mazarea si fierbeti-o un minut si jumatate, pentru ca boabele sa fie dulci si delicioase. Cand ambele sunt fierte, scurgeti-le intr-o strecuratoare, pastrand putin din apa de fierbere ( nu se spala din nou in apa rece). Adaugati peste bacon pastele cu mazare, amestecand bine.

Peste toata compozitia se adauga amestecul de ou cu smantana in timp ce pastele sunt inca aburinde. Astfel oul se va coace de la caldura lor si se va obtine un sos delicios si omogen.

Amestecati totul si, daca este nevoie, adaugati putin din apa pastrata. Se condimenteaza cu sare si piper si se presara parmezan ras deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails