Ingrediente:
450 de grame de faina
2 oua
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilinat
7 grame de drojdie uscata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Glazura:
150 de grame de zahar pudra
zeama de lamaie
zeama de lamaie
Din toate ingredientele se framanta aluatul. Eu l-am framantat in masina de paine, am pus intai iaurtul, apoi zaharul, oul putin batut, uleiul, vanilia, paful de sare si faina cernuta in care se amesteca drojdia uscata. Cand masina termina de framantat am uns aluatul cu putin ulei si l-am lasat in masina la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 1 cm, se unge cu ulei din abundenta pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti, ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila.
Se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza spiralele calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu