sâmbătă, 3 octombrie 2009

Pulpa de curcan la cuptor

Ingrediente:

1 pulpa superioara de curcan
1 capatana de usturoi
cimbru
piper
boia dulce
oregano
boabe mustar
foi dafin
100 ml ulei
2 cuburi concentrat de pui

Se spala carnea si se zvanta, infigem in ea catei de usturoi
intr-un castron adanc se pun condimentele, concentratul de pui, 2 linguri de ulei si 150 ml apa, se amesteca bine si se pune carnea in amestecul format, se lasa cel putin 15-20 de minute.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se prajeste pulpa pe ambele parti cateva minute
se adauga 750 ml apa clocotita si tot amestecul ramas in castron. Se fierbe la foc mic, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta, cam 1 ora pana e aproape moale.
Intr-o tava mai inalta puneti pulpa si ce mai este in cratita, adaugati usturoiul zdrobit. Dregeti gustul de sare, piper si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 45 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, intoarceti-o de pe o parte pe alta de cel putin 2 ori.
Cand carnea este foarte moale si frumos rumenita este gata. Asezati-o pe un platou taiata felii cu alaturi de cartofi la tava ideea zilei de la Maggi, preparati conform instructiunilor de pe plic.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails