sâmbătă, 25 aprilie 2009

Papanasi


Ingrediente:

- 450 gr branza de vaci
- 2 oua
- 80 gr zahar pudra
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de bicarbonat
- 10-15 linguri faina
- 4 linguri de gris
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
- ulei pentru prajit
- 500 gr smantana
- 250 gr dulceata de visine

Branza de vaci se amesteca cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si sarea. Gris se adauga doar daca branza de vaci este apoasa si compozitia necesita ingrosare.
Se amesteca bine compozitia pana la omogenizare, apoi se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa la mijloc formand un orificiu si se prajesc.

Se introduc in uleiul infierbantat, se intorc dupa 2-3 minute pe partea cealalta.
Se scot cu spumiera si se aseaza pe servetele din hartie sa se scurga bine de ulei.
Se servesc calzi cu dulceaza si smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails