Ingrediente:
300 ml apa calduta
1 lingura de zahar
2 lingurite de sare
1 plic drojdie deshidratata
500 gr faina 550
30 gr unt moale
2 linguri ulei de masline)
Am introdus toate ingredientele in ordinea specificata mai sus in masina de facut paine si i-am dat un program de framantare (la masina mea - programul 8). Se aseaza aluatul pe planul de lucru tapetat cu faina si se framanta usor, doar pentru a scoate aerul din el.
Se imparte aluatul in atatea bile de dimensiune egala cate chifle doriti sa faceti. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle. Se lasa sa creasca jumatate de ora. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu mac sau susan (sau cu ce va place).
Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade, se coc 30-35 minute.

Free Signature Generator

Glitter Text Generator
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu