sâmbătă, 18 aprilie 2009

Tort de ciocolata


Ingrediente:

Blat:
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 si 1/2 cana faina
1 si 1/2 cana zahar
1 praf de copt
vanilie

Crema: (Se prepara de seara)
600 ml smantana dulce
600 gr ciocolata (amaruie si cu lapte)
visine fara samburi din compot

Glazura:
160 ml smantana dulce
100 gr zahar
100 gr cacao
160 ml apa
10 gr gelatina


Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batand cu mixerul cam 1 minut. Peste toate se pune uleiul si se bate din nou, se pun si galbenusurile batand in continuare, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecand pana se omogenizeaza. Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia, se coace la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit, apoi se taie in trei parti egale.

Smantana dulce se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune la frigider cateva ore (de obicei fac crema cu o seara inainte). Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa, daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.


Se incepe montarea tortului, insiropand putin primul blat cu zeama de compot de visine, se unge cu crema din belsug, se pun visine din compot apoi urmatorul blat care se umple cu crema in acelasi mod.

Se prepara apoi glazura. Se amesteca smantana cu zaharul si apa si se pune la fiert, se adauga cacao si se amesteca bine, se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se pune pe tort.

Se orneaza dupa preferinta, eu am incercat pentru prima data trandafirii din pasta de lapte praf si mi-au iesit cam asa.


Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator




Un comentariu:

  1. m-ai omorat,tu vrei sa nu mai am liniste in casa? Acu` ce ma fac,ca vrea a mea consoarta sa execut tot ce expui...of..iar o sa fiu cel mai bun barbat din lume...Sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails