sâmbătă, 10 octombrie 2009

Varza noua cu carne

Ingrediente:

500 gr pulpa de porc
500 gr scarita afumata
100 ml ulei
o capatana de varza noua
2 cepe mijlocii
un ardei gras rosu
2-3 lingurite de boia
frunze de dafin
delikat
piper
cimbru

Varza se toaca marunt, se freaca cu 1-2 lingurite de delikat, boia dulce, piper si cimbru.
Uleiul se pune la incins adaugam ceapa si ardeiul taiate marunt. Se adauga carnea taiata cuburi mari. Se prajeste pana ce carnea isi schimba culoarea.
Intr-o cratita destul de incapatoare, punem 2-3 linguri ulei, scarita afumata taiata, apoi adaugam un strat de varza condimentata deja si jumatate din zeama in care s-a calit carnea, asezam bucatile de carne deasupra si foi de dafin,
apoi puneam din nou varza si restul de zeama ramasa de la carne. Deasupra puneam bucati din scarita afumata si mai completam cu o jumatate de pahar de apa amestecat cu bulion, cat sa se acopere varza, acoperim cu capac si lasam la foc mic pana se inmoaie varza.
Dupa ce varza s-a inmuiat, se scoate capacul si se introduce la cuptor cca 20 de minute, la foc mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails