Ingrediente:
Blat 1:
6 oua
200g zahar
1 plic zahar vanilinat
100 gr faina
100 gr amidon alimentar
100 gr cacao
1 plic praf de copt
Blat 2:
4 oua
100 gr faina
1 plic zahar vanilinat
1/2 plic praf de copt
Crema:
2 oua
300 g zahar
coaja rasa de lamaie
zeama de la 2 lamai
30 gr amidon
500 gr frisca batuta indulcita
In plus:
piure de fructe
(eu am pus piersici, mandarine si afine)
Ca sa preparam blatul 1 separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, punem galbenusurile pe rand. La final faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se coace un blat gros in tava tapetata cu hartie de copt, care se taie apoi in trei blaturi subtiri. Dupa ce le-am taiat se rastoarna blaturile pe un prosop umed. Se lasa cateva minute. Preparam blatul 2 in acelasi mod insa coacem in forma de tort tapetata cu hartie de copt, si-l taiem in doua. La final trebuie sa ne rezulte trei blaturi dreptunghiulare cu cacao si doua rotunde albe. Lasam si blaturile albe pe prosop umed cateva minute timp in care se prepara crema.
Deasupra se mai acopera cu putina crema daca exista denivelari apoi din nou cu piure de fructe si se aseaza cel de-al doilea blat alb. Dam tortul la rece cca 3 ore.
Si pentru ca m-am grabit si am taiat blaturile negre in doua nu in trei cum trebuia mi-a iesit tortul cam inalt asa ca l-am sectionat pe jumatate si mi-au iesit doua torturi (ca sa pot delecta si cobaii mei principali - colegele de birou, care sunt cei mai buni critici ai mei).


Free Signature Generator

Glitter Text Generator
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu