Ingrediente :
150 gr unt nesarat
250 gr biscuiti digestivi
115 gr zahar tos
3 linguri amidon alimentar
900 gr branza de vaci grasa
4 oua mari
115 gr frisca nebatuta
un baton de vanilie (taiati pe jumatate si scoateti semintele)
coaja rasa de lamaie
Incingeti cuptorul la 180 de grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tort cu diametrul de 24 cm. Intr-un bol se amesteca untul topit in prealabil cu biscutii faramitati, puneti amestecul pe fundul tavii si coaceti timp de 10 min. Apoi scoateti blatul din cuptor si lasati-l la racit.
Mariti temperatura la cuptor la 200 de grade. Amestecati zaharul cu amidonul intr-un bol. Adaugati branza de vaci si bateti totul cu mixerul pana obtineti un amestec cremos. Adaugati ouale si amestecati bine. Adaugati treptat frisca si amestecati pana la omogenizare, apoi incorporati coaja de lamaie si semintele din batonul de vanilie. Repartizati crema peste blatul de biscuiti si scuturati-o usor ca sa nivelati suprafata. Puneti prajitura in mijlocul cuptorului si coaceti-o timp de 40-45 de min, pana se rumeneste frumos deasupra si umplutura se intareste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu