3 x 2 oua
3 x 1 cana zahar
3 x 1/2 cana ulei
3 x 2 cani faina
3 x 1 cana lapte
caldut
3 x 3 linguri gem
3 x 3 linguri cacao
3 x 2 linguri
ciocolata rasa
Umplutura:
250 gr visine si cirese proaspete
200 gr cirese confiate
250 gr zahar
6 - 9 linguri lichior de visine
1500 gr smantana dulce
4 plicuri intaritor de frisca
300 gr ciocolata cu visine
200 gr cicolata amaruie
250 gr zahar
6 - 9 linguri lichior de visine
1500 gr smantana dulce
4 plicuri intaritor de frisca
300 gr ciocolata cu visine
200 gr cicolata amaruie
Am inmultit fiecare ingredient cu 3, deoarece am copt foile pentru blat separat. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul (am folosit gem de afine in care am amestecat o lingura de rum Jamaica). La final se adauga faina, cacaoa si fulgii de cicolata .Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 175 de grade C, aproximativ 20 de minute. Se verifica cu scobitoarea pentrut a vedea daca s-a copt. Se coc trei foi de blat individuale, si pentru ca nu am pus praf de copt in compozitie nu au crescut ciudat, au ramas toate la aceeasi grosime. In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine. Intr-o craticioara se pune pe foc coaja si sucul de portocala si 125 gr zahar, cand incep sa dea in clocot se adauga ciresele si visinete, toate. Se lasa pe foc pana se inmoaie. Se dau de pe foc si se adauga lichiorul de visine, se mai amesteca de doua ori si se lasa putin la racit.
Apoi se strecoara bine de tot si se amesteca cu zeama de la compotul de visine, amestecul o sa-l folosim ca sa insiropam blatul.
La urmatorul blat procedam la fel.
Ultimul blat se insiropeaza doar pe partea care va sta in interior, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, si se incepe ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca.

Free Signature Generator

Glitter Text Generator
superb tortuletul!!!felicitari!
RăspundețiȘtergereDraga mea prietena, ce tort minunat ai facut! Super! Si imi place si culoarea botoseilor foare mult, e cumva portocaliu? Abia astept sa vad si o poza cu sectiunea,cred ca este delicios.Sunt convinsa ca o sa faci furori cu el! Felicitari si pupici!
RăspundețiȘtergereFelicitari! Super ti-a iesit!
RăspundețiȘtergerePapuceii sunt dementiali! :)
Multumesc mult fetelor, m-a cam muncit dar s-a meritat.
RăspundețiȘtergereSuperb ai facut tortul Alexa!Papuceii sunt foarte reusiti si culoarea imi place tare mult!
RăspundețiȘtergereFelicitari,te pup!
Frumos!Tare frumos!Apreciez(nu numai eu)munca cu care din drag ati realizat sau preparat acest masiv tort.Felicitari!
RăspundețiȘtergere