Ingrediente:
Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
1 plic Crem Ole de ciocolata
Crema:
200 ml smantana dulce
200-220 ml lapte
1 plic Crem Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar brun
2 linguri lichior
100 g ciocolata
100 g unt
Se intinde uniform pe suprafata blatului racit si se baga la frigider.

Se da la rece pentru 2-3 ore. Apoi se portioneaza si se savureaza.

Free Signature Generator

Glitter Text Generator
Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
1 plic Crem Ole de ciocolata
Crema:
200 ml smantana dulce
200-220 ml lapte
1 plic Crem Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar brun
2 linguri lichior
100 g ciocolata
100 g unt
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se bate dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate maxim 30-45 de secunde, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute.
Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Se pun intr-un bol smantana, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Se infierbanta apa, se adauga zaharul, amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul.
Se mai tine pe foc amestecand pana se topeste si untul. Se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.

Free Signature Generator

Glitter Text Generator
Te felicit pentru aceasta reteta delicioasa si mai simplu de facut, comparativ cu altele.
RăspundețiȘtergerein blat pui si praf de copt stins cu otet?
RăspundețiȘtergere