joi, 16 aprilie 2009

Cremsnit



Ingrediente:
Un pachet de foi (Boromir)
900 ml lapte
115 g amidon
6 oua
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie




Intro cratita (de teflon) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da in clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.


Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de cratita.


In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba.


Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca. Intro tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.


Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pune o alta foaie, se acopera si aceasta cu crema insa intrun strat subtire, iar peste crema se faramiteaza uniform o a treia foaie. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se pudreaza cu zahar pudra.



Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails