duminică, 26 aprilie 2009

American Pie (cu visine)


Ingrediente:

Pentru aluat:
150 gr unt
100 gr zahar pudra
1 ou
100 gr nuci macinate
200 gr faina
1 plic zahar vanilinat de burbon
1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura:
500 gr visine
2 linguri rom
100 gr zahar tos
1 plic tort-gelle rosu

Se topeste untul si se freaca cu zaharul pudra, se adauga oul si se amesteca in continuu pana se face o compozitie cremoasa.
Adaugam nucile macinate, zaharul vanilinat si amestecam din nou, faina cernuta amestecata cu praful de copt se pune peste toata compozitie si se omogenizeaza bine.
Punem aluatul obtinut in folie la frigider pentru 30 min.
Intre timp pregatim umplutura. Visinele (eu am avut congelate) se scurg de zeama, se adauga peste ele zaharul tos si romul si se amesteca bine (daca isi mai lasa zeama se scurge bine). Plicul de tort-gelle se amesteca cu una - doua linguri zeama de visine si se pune peste compozitie omogenizand bine.
Aluatul se scoate de la rece se imparte in 2 parti si se intind 2 foi rotunde. Se unge o forma rotunda cu diametrul de 24 cm cu unt si se pune una dintre foi. Deasupra se imprastie putin pesmet ca sa nu se ude foaia prea tare de la zeama lasata de fructe, peste foaie si se pun visinele, apoi cea de a 2-a foaie si o dam la cuptor pentru cca 30-40 de min.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Un comentariu:

  1. promit ca fac tot posibilul sa nu mor de pofta.Bag mana in foc,ca pe langa faptul ca este aspectuoasa,mai e si gustosoasa placinta ta.

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails