miercuri, 29 aprilie 2009

Tarta cu fructe

Daca ieri am prestat un blat de tarta, am zis ca azi e timpul sa-l si umplu cu ceva. Blatul de tarta il gasiti Aici iar crema o vom face acum.

Ingrediente:

2 oua
8 linguri zahar
450 ml lapte
35 g amidon alimentar
2 plicuri zahar vanilinat
esenta vanilie de burbon
50 gr unt
1 plic Tort-gelle incolor



Intr-o cratita batem cu un tel ouale cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilinat pana se desfac. Adaugam laptele rece, si amidonul amestecat si el in prealabil cu doua linguri de lapte ca sa nu faca cocoloase, amestecam continuu pana se omogenizeaza compozitia.
Punem cratita pe foc mare pt. 2 min. si amestecam continuu, dupa care reducem focul la foarte mic si amestecam in continuu pana capata crema consistenta ca sa nu se lipeasca.

Se da la o parte de pe foc si se pune cratita in baie de apa rece amestecand in ea in continuu, prevenim formarea unei pojghite deasupra. In timp ce amestecam adaugam in crema esenta de vanilie de burbon.

In crema asa calda se adauga si untul si se amesteca din nou.

Crema calduta se toarna peste blatul de tarta rece si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia cu fructe (eu am folosit: piersici din compot, kiwi proaspat, capsuni proaspete, mandarine din compot, afine din compot).

Preparati un plic de tort-gelle asa cum scrie pe plic si turnati-l peste fructe ca sa nu avem surpriza risipirii lor atunci cand taiem tarta.

Se orneaza dupa preferinta cu frisca .
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails