sâmbătă, 9 mai 2009

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

2 l apa
1 l bors
ceapa
morcov
albitura
2 roşii
ardei gras
sare
leustean

Perisoare:
500 g carne porc si vita
2 linguri orez
1/2 ceapa
1 ou
patrunjel
sare, piper
Se pune la fiert intr-o oala cu apa, morcovul, albitura, ceapa, toate taiate marunt, si osul ce ramane de la carne, se pun la fiert o jumatate de ora impreuna cu rosiile si ardeiul tocate. Se adauga si o lingurita de sare si se lasa sa fiarba bine. Se spala orezul, se scurge. Se amesteca bine carnea cu ceapa rasa, orezul, oul, piper si sare dupa gust, patrunjel tocat marunt.
Se scoate oasul din zeama. Se ia din amestecul de carne cu lingurita, se rotunjeste un pic – udati-va mana cu putina apa rece – si bilele astfel formate se pune in ciorba clocotind.
Se lasa sa mai fiarba, incet, acoperit, inca o jumate de ora cu perisoarele inauntru. Se adauga borsul fiert separat si strecurat, sa mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Se potriveste de sare. Se aromeaza cu leustean tocat.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails