8-9 mere
8 linguri zahar brun
200 gr mure si afine
8 linguri zahar brun
200 gr mure si afine
100 gr zahar tos
5 oua
100 gr zahar fin
100 gr faina
1 praf de copt
5 oua
100 gr zahar fin
100 gr faina
1 praf de copt
1 plic glazura ciocolata Dr Oetker
200 ml smantana dulce
1 plic intaritor pt frisca
1 plic intaritor pt frisca
Se face caramel din 4 linguri zahar brun cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort.
Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri , se amesteca bine cu lingura.
Se pune apoi treptat faina. Se amesteca de sus in jos numai cu lingura ca aluatul sa fie pufos.
Cand merele sunt coapte bine , se scot din cuptor si se toarna amestecul de oua cu faina si zahar care s-a preparat intre timp.
Se baga la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade.
Cand se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit si se intoarce pe un platou.
Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il acopar cu glazura de ciocolata de la Dr. Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe plic) si apoi frisca(200 ml smantana dulce rece se bate bine 1 minut apoi adaugam 1 plic intaritor frisca si mai batem pana se intareste suficient, ornam si dam la rece) si ciocolata rasa.
Ah ce bun e!Arata minunat!Te pup!
RăspundețiȘtergere