sâmbătă, 8 august 2009

Tort de mere

Ingrediente:

8-9 mere
8 linguri zahar brun
200 gr mure si afine
100 gr zahar tos
5 oua
100 gr zahar fin
100 gr faina
1 praf de copt
1 plic glazura ciocolata Dr Oetker
200 ml smantana dulce
1 plic intaritor pt frisca


Se face caramel din 4 linguri zahar brun cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort.
Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata tava. Intr-o craticioare se pun murele si afinele impreuna cu 100 gr de zahar tos si se dau la foc mic, pana scade zeama pe care o lasa fructele. In gaurile facute prin scoateea cotorului de la mar se pune amestecul de mure si afine si se pudreaza merele cu 4 linguri de zahar brun. Se baga la cuptor la 200 grade pana merele sunt coapte si moi.Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa oule, albusurile se bat spuma , iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt.
Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri , se amesteca bine cu lingura.
Se pune apoi treptat faina. Se amesteca de sus in jos numai cu lingura ca aluatul sa fie pufos.

Cand merele sunt coapte bine , se scot din cuptor si se toarna amestecul de oua cu faina si zahar care s-a preparat intre timp.
Se baga la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade.
Cand se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit si se intoarce pe un platou.

Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il acopar cu glazura de ciocolata de la Dr. Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe plic) si apoi frisca(200 ml smantana dulce rece se bate bine 1 minut apoi adaugam 1 plic intaritor frisca si mai batem pana se intareste suficient, ornam si dam la rece) si ciocolata rasa.


Un comentariu:

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails