sâmbătă, 20 iunie 2009

Krem a la Krem

Ingrediente:

Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
1 plic Crem Ole de ciocolata

Crema:
200 ml smantana dulce
200-220 ml lapte
1 plic Crem Ole de vanilie

Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar brun
2 linguri lichior
100 g ciocolata
100 g unt

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se bate dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate maxim 30-45 de secunde, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute.
Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Se pun intr-un bol smantana, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Se intinde uniform pe suprafata blatului racit si se baga la frigider.
Se infierbanta apa, se adauga zaharul, amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul.

Se mai tine pe foc amestecand pana se topeste si untul. Se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.
Se da la rece pentru 2-3 ore. Apoi se portioneaza si se savureaza.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

2 comentarii:

  1. Te felicit pentru aceasta reteta delicioasa si mai simplu de facut, comparativ cu altele.

    RăspundețiȘtergere
  2. in blat pui si praf de copt stins cu otet?

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails