sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Profiterole

Ingrediente:



Pentru choix
200 ml apa
150 g unt
200 g faina
1/4 lingurita sare
6 oua L

Crema de umplere:
2 buc budinca de vanilie
1.2 l lapte
1 buc praf de crema de tort



Crema de decor:
1 l smantana pentru frisca
150 g nuttela
2 plicuri intaritor frisca

Sos de ciocolata:
200 g ciocolata menaj
1 lingura miere
100 g unt
4 linguri smantana dulce
1 plic budinca ciocolata
600 ml lapte

Mod de preparare:
Choix: Se pune la fiert apa cu untul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina toata odata, amestecand puternic pana se incorporeaza si aluatul se desprinde de pe peretii cratitei. Se raceste apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem in cuptorul incins, primele 15 min la foc puternic iar restul de minute pana la 25 min la foc mic.Total 40 de minute. Gogoselele trebuie sa fie coapte si usoare, usor rumene.


Crema  de umplere: o pregatim ca orice budinca, ca in instructiunile de pe plic. Separat mixam crema de vanilie pentru tort, iar cand budinca este rece o incorporam in crema de tort si mixam la viteza mare. Crema astfel rezultata o bagam in posh si umplem cu ea gogoselele.

Sosul de ciocolata: Punem in cuptorul cu microunde, ciocolata rupta in bucati, cu lingura de miere, cu untul si smantana dulce, incalzim putin apoi omogenizam pana devine o crema densa, peste ea adaugam praful de budinca de ciocolata. Laptele il fierbem si cand da in clocot il turnam in fir subtire peste amestecul de ciocolata. Fierbem apoi sosul pana se ingroasa si seamana cu o budinca mai lichida.

Crema pe decor: Punem crema de nutela intr-un castron incapator, smantana de frisca impreuna cu intaritorul pentru frisca se bat bine, pana devin ferme apoi adaugam cu lingura peste crema de nuttela si batem la viteza mare pana incorporam intreaga frisca, devinde astfel o frisca de ciocolata, spumoasa si aerata.

Asamblare:
Choix-urile umplute pe asezam intr-o tava de yena, printre ele se toarna sosul de ciocolata sa inoate in el, apoi crema de docor din frisca si nuttela din abundenta. Ornam cu fulgi de ciocolata sau cacao.
Se tine la rece cca 2-3 ore apoi se serveste. 

Vreau sa va mentionez ca mi-au iesit doua tavi ca cea din imagini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails