sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Placinta cu branza

 

Ingrediente:


1 pachet foi placinta
200 ml ulei floarea - soarelui


1 kg branza de vaci

10 buc oua L
400 g zahar pudra
2 buc zahar vanilat
250 ml lapte proaspat 3.2%
100 g smantana min. 20%

 Mod de preparare:



Foile de placinta se impart in 3 parti egale, un pachet contine cam 18 foi, asa ca impartim in 3 parti a cate 6 foi.


Branza de vaci, 200 g zahar pudra si 7 oua se amesteca bine pana devine o crema omogena.


Intr-o tava mare de aragaz asezam hartie de copt pe care o ungem cu ulei, asezam prima foaie de placinta, o ungem cu ulei apoi peste ea asezam o alta foaie pe care o ungem si pe ea cu ulei, procedam la fel cu cele 6 foi, peste cea de-a sasea asezam jumatate din crema de branza si oua. Peste crema asezam o foaie de placinta din cel de-al doilea set de 6 foi, ungem cu ulei, si punem peste o alta foaie, si tot asa pana terminam cele 6 foi, turnam peste ele a doua jumatate din crema si acoperim cu ultimele 6 foi unse individual cu ulei. Dupa ce am asezat foile, incingem cuptorul, in placinta facem sectiuni cu un cutit bine ascutit ca si cum am taia placinta, o bagam la cuptor 30 de minute sa se rumeneasca.

3 oua le batem bine cu 100 g smantana, 200 g zahar pudra si 250 ml lapte, acest amestec il adaugam peste placinta cand este rumenita bine si o mai introducem in cuptor cca 10 min ca sa se inchege compozitia de lapte.

Se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se scoate se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra din abundenta


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails