sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Prajitura cu mere si crema de vanilie





Ingrediente 

Umplutura de mere: 

1,2 kg mere decojite
2-3 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara

Blatul:

6 oua
160 g faina
150 g zahar pudra
1 pachet prah de copt
4 linguri de apa

Crema de vanilie:

1050 ml lapte
3 pachete pudding de vanilie
6 linguri zahar tos
200 ml frisca
7 g gelatina

Decor: 

100 ml frisca(optional)
praf de scortisoara

Mod de preparare:

Curatam merele de coaja, le cantarim si apoi le dam pe razatoare. Amestecam cu zaharul vanilat si cu o lingutita de scortisoara. Intr-o tava cu peretii detasabili, punem folie de aluminiu peste care asezam merele rase, presandu-le bine cu o lingura.
Pregatim pandispanul care trebuie sa fie mai consistent. Freacam galbenusurile cu zaharul pudra, pana devin cremoase ca o spuma, apoi adaugam treptat si cele patru linguri de apa rece amestecand continuu. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Albusurile le batem separat cu putina sare pana devin ferme. Se incorporeaza treptat peste galbenusuri. Trebuie sa avem un aluat fluid care se rastoarna uniform peste merele din tava.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 °C, pentru 40-50 de minute.

Cat este blatul in cuptor facem crema de vanilie din 3 plicuri de pudding, respectand intructiunile de pe plic, doar cantitatea de lapte este mai putina, pentru ca sa ne iasa o crema mai tare. Se lasa la racit cu o folie de plastic deasupra ca sa nu faca crusta. Se bate frisca si se incoporeaza in crema cu ajutorul unui mixer. Punem la incalzit gelatina hidratata in 2 linguri de apa. Se iau 2 linguri din crema si se amesteca cu gelatina, sa se omogenizeze, dupa care se adauga in toata crema.

Cand trece testul cu scobitoarea aluatul este gata. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine in tava, cand s-a racit bine se ratoarna pe un platou si se scoate cu grija folia de aluminiu (eu nu am avut rabdare asa ca am rasturnat si dezlipit folia cu merele inca fierbinti, am grabit astfel racirea).

Asezam peretele detasabil al formei in jurul prajiturii si turnam crema peste mere, niveland cu o spatula. Se da prajitura la rece 2-3 ore.
Se portioneaza si se presara deasupra praf de scortisoara.  Se pot orna si cu aveline de frisca.

Un comentariu:

  1. SELAMAT TAHUN BARU 2014..
    Informasi yang sangat BERMANFAAT..
    Terima kasih..
    Semoga SUKSES & Salam KENAL dari :
    ==============================

    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
    ~
    ..Bukan SULAP bukan SIHIR
    Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
    ~
    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
    paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
    murah & mempunyai tingkat pengembalian modal yang sangat singkat.
    Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
    BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
    ~
    Anda akan mendapatkan :
    -. Gerobak
    -. Peralatan masak bakar
    -. Peralatan masak goreng
    -. Kompor, tabung gas & regulatornya
    -. Brosur
    -. Spanduk
    -. Poster
    -. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
    -. Kaos
    -. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
    ~
    Materi inti Training Pelayanan :
    -. Tata cara persiapan pembukaan outlet.
    -. Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
    -. Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
    -. Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
    ~
    Silakan kunjungi web kami:
    ~
    www.tulanglunakgerobakan.com
    ~
    atau :
    Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
    08561070103 (Indosat)
    081806396669 (XL)
    021-94946600 (esia)
    021-70264774 (Flexi)
    Kantor: 021-4759274
    PIN BB : 28C97C54
    email : bumi.amrita@ymail.com
    ~
    & dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
    Menu-menu andalan kami adalah :
    1. Ayam Bakar Tulang Lunak
    2. Ayam Goreng Tulang Lunak
    3. Pepes Ayam Tulang Lunak
    4. PepesCeker Tulang Lunak
    5. Bebek Bakar & Goreng
    ~
    Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
    - Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
    - ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
    dgn URL : http://www.youtube.com/watch?v=WrC1PvqExXc
    ~
    Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
    1. Program Dalam Kota
    2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
    Terdiri :
    -. Paket Usaha Standar
    -. Mesin Presto
    -. Training Produksi
    Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
    Info lebih lanjut bisa dilihat di :
    http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
    ~
    Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
    4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
    2 pepes ayam tulang lunak
    2 pepes ceker ayam tulang lunak
    2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
    1 bungkus SAMBAL khas gerobakan
    ~
    Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
    & calon mitra bisa langsung berdiskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
    ~
    Tunggu apa lagi, langsung silakan order…
    ~
    SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
    ~
    ~

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails