miercuri, 22 ianuarie 2014

Bomboane din morcovi

Ingrediente:

300 g morcov
200 g zahar
200 ml apa
3 plicuri zahar vanilat
zeama de la 1/2 lamaie
coaja de la 1/2 lamaie
10 gr unt
un vf cutit scortisoara
nuca de cocos.

Mod de preparare:

Morcovii se curata, se spala si se rad, sa rezulte 300 de g de razatura. se adauga peste el zaharul, vanilia, coaja de lamaie, zeama de lamaie si se amesteca bine sa-si lase ceva zeama. Intr-o cratita cu peretii inalti se pune untul la topit, apoi se adauga amestecul de morcov, se da in 2 - 3 clocote dupa care se adauga apa si se fierbe pana scade. 
Avem grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se caramelizeze morcovul. Cand a scazut bine se adauga scortisoara, mai asteptam doua clocote si dam deoparte la racit, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se baga la rece cca 30 de min.
Se scoate si din compozitie se formeaza bilute care se tavalesc prin nuca de cocos amestecata cu 1-2 linguri zahar tos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails