miercuri, 12 februarie 2014

Delicious Bread Pudding

Ingrediente :

500 ml lapte
200 ml smantana dulce
1 lingurita esenta de vanilie
70 g zahar plus 45 g zahar
70 g unt topit, si in plus pentru uns tava
60 g miere
0.5 kg paine toast sau bagheta de o zi vechime taiat in cuburi de 4cm
100 g stafide, tinute in apa (sau bourbon, rom, etc) si strecurate  + 50 g cirese confiate
225 g miez nuca tocat
4 lingurite scortisoara macinata
2 oua batute

Sos de Bourbon :

225 g zahar
115 g unt
115 g miere
45 ml apa
1 ou batut
60 ml bourbon sau whisky

Mod de preparare - Pudding

Amestecati intr-o cratita untul cu laptele, smantana dulce, esenta de vanilie si 70 g de zahar la foc mic pana se topeste untul, apoi adaugam mierea si amestecam pana se dizolva si ea, dupa care aducem la fierbere si luam cratita de pe foc.


Lasam sa se raceasca putin si apoi adaugati ouale batute, temperat cu putin lichid cald (puneti progresiv cateva linguri de lichid cald peste oua si amestecati permament, sa nu se coaguleze oul si sa ajunga la o temperatura apropiata de cea a lichidului) iar apoi amestecati-l in lichid.
Intr-un bol mare amestecam cuburile de paine cu stafidele inmuiate si strecurate si cu amestecul lichid obtinut si lasam sa se inmoaie cca 10 min.
In acest timp amestecati intr-un bol scortisoara cu nucile pisate si cu restul de 45g de zahar si ungeti cu unt o tava relativ mare, cu peretii inalti (eu am folosit o tava din sticla termorezistenta).
Transferam painea inmuiata in tava unsa cu unt,

presaram pe deasupra amestecul de nuci, zahar si scortisoara si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil la 175C  pt cca 45-50 min (sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul puddingului iese curata)

Mod de preparare - Sos de Bourbon
Topim untul cu zaharul intr-un bain marie (sau la foc foarte mic), apoi adaugam mierea si apa, gatim la foc mediu pana cand zaharul este topit si amestecul atinge temperatura de 80 grade (aveti mare grija sa nu fiarba).


Luati de pe foc si adaugati putin cate putin ou pana il incorporati, amestecand permanent, pentru a preveni ca oul sa se inchege.
Raciti amestecul la temperatura camerei, adaugati bourbonul si amestecati bine.
 

Tineti sosul la temperatura camerei si serviti-l in aceeasi zi.
Servire:

Lasam sa se raceasca puddingul si apoi il taiem in patrate si servim cu sosul de bourbon (la temperatura camerei) si eventul cu o cupa de inghetata de vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails