joi, 13 februarie 2014

Paine impletita

Ingrediente:

100 ml apa
200 ml lapte
500 g faina alba
1 plic drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei


In vasul masinii de paine punem lichidele ( apa+laptele+uleiul) apoi adaugam faina amestecata cu sare si zahar, peste care adaugam drojdia.  Am folosit programul de framantare+dospire.
Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.
Se imparte in 4 parti egale, pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.
Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la x si o. Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic. Pana ne iese o paine rotunda si frumoasa.
Am asezat-o in vas de yena acoperit cu hartie de copt, am lasat-o la crescut 20 de min apoi in cuptorul incins cca 30-40 min. A iesit o minunatie :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails