sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Floricele cu branza

Dupa ce zilele trecute am gasit la Miha pe blog scoicutele cu branza, bineinteles ca mi-a mai atras atentia ceva, niste Floricele cu branza care m-am facut sa-mi ploua in gura la propriu, asa ca am prestat.

Ingrediente:

500 gr. faina
1 ou
60 gr. unt
100 gr. zahar
un praf sare
10 gr. drojdie uscata
250 ml. lapte

Pentru umplutura:
500 gr. branza de vaci
100 ml frisca lichida
200 gr zahar
2 oua
rom
Am folosit masina de paine la programul de framantare si dospire, am pus toate ingredientele in cuva si am pornit-o, dupa 1 ora si 30 de min. aluatul era crescut frumos.
In timp ce aluatul crestea am mixat branza cu restul de ingrediente pana am obtinut o pasta cremoasa si ferma.
aluatul l-am impartit in bilute cat de cat egale ca marime. Am aplatizat fiecare bila, am pus umplutura de branza in mijloc,
apoi am adunat marginile formand un guguloi, pe care l-am aplatizat din nou si am taiat cu un cutit ascutit petale fara ca sa ajungem cu taietura in centrul guguloiului.
Fiecare petala se rasuceste cu taietura in sus, apoi asezam floricica cu grija in tava tapetata cu hartie de copt,
mai lasam la crescut 10 minute apoi ungem cu ou batut si presaram mac. Le dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos.

3 comentarii:

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails