sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Manzat la tava cu garnitura gratinata

Ingrediente:

pulpa de manzat
ulei
condimente pentru gratar
250 ml vin alb
100 ml apa
usturoi
5 cartofi
80 gr cascaval
40 gr unt
50 gr mozzarella
1 lingura faina
250 ml lapte
Manzatul se taie in felii groase de latul unui deget, se aseaza intr-o tava. Intr-un castron punem condimente de gratar cca o lingura turnam peste ele 3-4 linguri ulei si amestecam, apoi adaugam vinul si apa.
Intreaga compozitie o turnam peste carne, adaugam si usturoi taiat felii si dam la cuptor pentru cca 2 ore, urmarind mereu sa nu scada lichidul prea rau ca riscam sa se arda.
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, dupa ce s-au fiert ii asezam intr-o forma de termorezistenta unsa cu unt.
Untul il topim, adaugam faina amestecata in prealabil cu laptele si 50 de grame de cascaval si mozzarella taiata cuburi, fierbem pana se topesc si sosul devine gros, apoi turnam peste cartofi si nivelam.
Radem restul de 30 gr de cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra.
Intre timp e gata si manzatul
Asa ca ... Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails