marți, 26 ianuarie 2010

Dolongaci

Ingrediente:

Pentru aluat:
550 ml lapte
2 linguri ulei
650 gr faina
2 linguri zahar
2 lingurite sare
2 +1/2 lingurite de drojdie uscata

Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
8 oua
vanilie

Pentru glazura:
700 gr. iaurt
4 oua
2 linguri ulei

Punem in cuva de la masina de paine toate ingredientele in ordinea scrisa. Setam masina de paine la programul pentru framantare si dospire care dureaza 1.30 h. Intre timp amestecam branza de vaci cu ouale (pe rand) si vanilia.
Impartim coca in 4 si incepem sa o intindem subtire cu suciotrul, punem compozitia de branza cu ou pe jumatate si punem cealalta jumatate peste si incretim.
Asezam cu grija placinta in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra punem iaurul amestecat cu oul batut si uleiul.
Dam la cuptor (incins in prealabil) pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos.
Pudram cu zahar pudra amestecat cu vanilie si servim.

Un comentariu:

  1. Am facut si eu ceva de genul asta, dar sarate: una cu ciuperci, una cu telemea si mai recent una cu telemea, feliute de sunca si faina neagra. Minunate! Dulce inca n-am incercat dar sunt sigura ca este la fel de buna ;)

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails