sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Cozonac Pufos

Ingrediente:

50 drojdie proaspata
400 ml lapte cald
180 gr zahar
2 oua mari
2 galbenusuri
800 gr faina
1 lingurita de sare
200 gr unt topit

Pt. umplutura
4 albusuri
100 gr nuci macinate
coaja de lamaie
2 linguri de cacao
10 linguri de zahar
rahat
stafide

Se amesteca jumatate din cantitatea de laptele cald cu o lingura de zahar, 3 linguri faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute la cald pana creste maiaua.
In masina de paine se pune zaharul, ouale intregi si galbenusurile untul moale, dupa care faina si sarea. Se porneste la programul de framantare si cand incepe sa framante se adauga si maiaua.
O sa rezulte un aluat lipicios si moale, dar nu mai adaugati faina. Lasati aluatul sa fie framantat bine si daca dupa terminarea procesului tot nu s-a legat opriti masina si porniti din nou programul ca sa se mai framante o data.
Dupa framantare se pune intr-un castron suficient de mare uns in prealabil cu ulei si se lasa la cald ca sa dospeasca.
Intre timp se bat albusurile pentru umplutura, impreuna cu zaharul, se adauga apoi nucile, cacaoa si coaja de lamaie.
Dupa ce aluatul a dospit punem din el pe masa unsa cu ulei suficient cat sa obtinem un dreptunghi, ungem cu crema de cacao, adaugam rahat si stafide, apoi rulam. Procedam la fel cu al doilea dreptunghi, apoi ambele rulouri pe rasucim intre ele ca sa obtinem un cozonac impletit. Asezam cozonacul in forma tapetata cu hartie de copt si lasam iar cca 30 de minute sa dospeasca la cald.
Dupa ce a crescut suficient, bagam la cuptor la foc mediu timp de 10 minute, apoi scadem focul la minim pentru inca 20-30 de minute.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit acopetit cu un prosop, se serveste cand este racit in totalitate

2 comentarii:

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails