duminică, 24 octombrie 2010

Placinta cu branza (cu foaie turnata)

Ingrediente:

Pentru foaie:
3 oua
14 linguri apa
14 linguri ulei
14 linguri zahar
16 linguri faina
1 praf de copt
stins in suc de lamaie

Pentru umplutura:
600 gr branza de vaci
150 gr zahar fin
4 oua
zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie

Din pacate aparatul meu de fotografia mai avea baterie foarte putina, asa am ales sa va arat produsul finit, oricum sunt  sigura ca procesul de executie il cunoasteti deja.
Batem ouale bine cu mixerul la viteza mare, apoi adaugam pe rand apa, uleiul, zaharul, faina si la final praful de copt stins in zeama de lamaie. Ingredientele se pun exact in aceasta ordine. Ungem tava cu putin ulei punem jumatate din cantitatea de aluat si dam la foc iute cca 5 minute ca sa prinda repede pojghita deasupra.
 Intre timp branza cu ouale, zaharul, praful de budinca si un plic de zahar vanilinat se mizeaza bine pana devin o crema pufoasa. Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, punem intreaga compozitie de branza si apoi incet turnam restul de aluat deasupra branzei, pentru a o acoperii in intregime. Se baga din nou la cuptor de aceasta data la foc mic pentru 30-40 de min pana se rumeneste frumos. cand este gata se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar. 

17 comentarii:

  1. Foarte buna prajitura asta ...si arata excelent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată super...
    Cred că este un deliciu...
    O după amiayă frumoasă!
    Te pup şi îmbrăţişez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine prajitura asta. Praful de budinca e cel clasic, da? Vroiam sa fac saptamana asta o placinta cu branza cu aluat dospit, dar cand am vazut cum arata placinta ta m-am razgandit si o incerc pe asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. tare bine arata.as vrea s-o fac si eu,da'n-am inteles bine cat se coace foaia de jos.5 minute ?sau mai mult,dupa mi nte la foc mai mic.cam cat trebuie coapta prima foaie ca vad ca in total timplul e destul de mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. dupa cum am scris prima foaie am copt-o la foc mare 5 min, cat sa se intareasca putin ca sa pot pune branza, dupa ce am turnat si foaia doi am bagat-o la foc mic spre potivit pentru inca 30-40 de min, pana se rumeneste frumos deasupra fara sa se arda, mai le fac si la ochi ca depinde de cuptorul fiecaruia

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexa, super faina reteta. Eu o pregateam cand eram mai mica insa din pacate am ratacit-o ....acum datorita tie am regasit-o. Multumesc mult!!!
    Pupici mici :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Alex foarte bine arata prajitura ta. Am facut si eu. E la cuptor dar nu cred ca o sa imi iasa la fel de buna ca si a ta. Cred ca foaia de deasupra se va imbina cu branza , desi am turnat-o incet. Poarte ar fi trebuit sa bag si cu branza un pic la cuptor. Te anunt eu numa sa o scot din cuptor. Oricum nu ma astept sa fie ca si a ta. Te pup si numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a reusit prajitura Alexa. Nu e la fel de frumoasa ca si a ta dar de buna este foarte buna . Am sa o postez cat de curand si ai sa vezi. Multumesc mult pentru reteta. Cat de curand am sa o repet. Salutari Sandytza .

    RăspundețiȘtergere
  10. Ti-a iesit super! Mi-ai facut o pofta! Absolut delicios!

    RăspundețiȘtergere
  11. A iesit fenomenal, e super reteta de blat. ms

    RăspundețiȘtergere
  12. Am facut placinta, este suuper bunaa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este brânză dulce sau se poate și cu brânză sărată?

    RăspundețiȘtergere
  14. Este brânză dulce sau se poate și cu brânză sărată?

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails