sâmbătă, 27 martie 2010

Strudel cu mere


Pentru retzeta asta am bantuit retzetarul lui Miha si normal am gasit ceva spectaculos.

Ingrediente:

400 g aluat de foietaj
4 mere mari
4 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
50 g unt
1 galbenus pentru uns

Merele le-am taiat cuburi si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama care se lasa de la ele.
Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet, sa se poata lucra cu ea. Desfacem foaia de aluat, daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm. Umplutura de mere, bine racita, o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii.
Apoi incepem sa "impletim" fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le. Cu atentie, punem strudelul intr-o tava unsa cu unt.
Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu zahar.
Dam la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumeneste. Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails