sâmbătă, 27 martie 2010

Chiftelute marinate

Ingrediente:
Pentru chiftele:
250 gr carne de porc
250 gr carne de vita
1 ceapa medie
1 felie de franzela
1 ou
patrunjel
marar
2 catei de usturoi
sare, piper
1 lingura cu varf de faina
ulei pentru prajit

Pentru sos:
ulei
1lingura faina
bulion
o foaie dafin
piper boabe
1 lingurita de zahar
1 lingura otet

Carnea tocata impreuna cu ceapa tocata si ea marunt, usturoiul pisat, felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, toate se amesteca bine. Se adauga sarea, piperul si verdeata. Se fac bilute cu diametrul de aproximativ 2-3 cm.
Se tavalesc prin faina, apoi se prajesc in ulei incins la foc mediu.
Uleiul trebuie sa le acopere sau cel putin sa fie pana la jumatate ca sa se poata praji pe ambele parti, pe rand. Sunt gata cand sunt bine rumenite.
Intre timp se prepara sosul: in uleiul incins se calrste faina, care se stinge cu bulionul diluat cu apa, adaugam frunza de dafin, piperul boabe, lingurita de zahar si se da in clocot. Se potriveste gustul de sare si se pune otetul. In acest sos se pun chiftelutele care se fierb cca 15 minute la foc mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails