sâmbătă, 23 aprilie 2011

Prajitura Tosca

Ingrediente:
Pentru blat:
8 oua
200 gr. zahar
100 gr. mac
50 gr. nuca de cocos razuita
5 linguri de faina
1 lingurita rasa praf de copt

Pentru crema:
1 plic budinca de vanilie
zahar vanilat
8 linguri zahar pt. crema
300 ml. lapte
250 gr. unt
300 gr. biscuiti mai crocanti, nu moi
100 ml cafea concentrata

Pentru glazura:
250 gr. ciocolata cu lapte
50 gr. unt
50 ml. frisca lichida

Albusurile le batem spuma bine, apoi adaugam treptat 200 gr. de zahar. Apoi adaugam peste bezea macul si nuca de cocos, mizam din nou. Adaugam si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, unsa cu ulei si tapetata cu faina ( sau hartie cerata)si se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Pregatim crema: 8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele, totul se fierbe pe bain marie pana se ingroasa, se da de pe foc se lasa la racit. Cand crema s-a racit se incorporeaza untul si se intinde uniform peste blat.

Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, se aseaza frumos peste crema.


Ciocolata, untul si frisca lichid se topesc la bain-marie, cand s-a topit se lasa la racit pana devine ca os mantana groasa, apoi ciocolata se intinde deasupra biscuitilor, am intins cu ajutorul unei spatule. Am dat la frigider 30-40 de min, apoi se poate portiona.


4 comentarii:

  1. Alexa, your cake looks so delicious!
    Would so like to have just one bite of it!!! :)

    Best wishes,
    Tanja

    RăspundețiȘtergere
  2. salut,Sunt dan,unul din membrii de la radio whisper.Imi pare bine sa te cunosc!Profit de faptul ca nu ma cunosti si iti spun sa schimbi url de la banner sa pui www.radiowhisper.com pentru ca ai .ro momentan si sunt probleme cu domeniu .ro,ne poti adauga pe mesenger,id-ul nostru asculta_whisper.Multumesc!PS.Afli pe wwww.radiowhisper.com ce banner doresti.Multumim inca odata pentru sustinere

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat reteta de cateva ori intocmai cum descrieti pe site,dar blatul nu iese la fel de umflat. Care este secretul?

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails