sâmbătă, 23 aprilie 2011

Tort Puff

Ingrediente:

Pentru blat: 
2 oua
100 gr. zahar
100 gr. iaurt
200 gr. faină
1 lingurita praf de copt
1 vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
8 linguri cu ulei

Pentru crema1:
750 ml lapte
1 pachet crema pentru cremsnit 

Pentru eclere:
1 cana apa
1/2 cana ulei
200 gr faina
4 oua

Pentru crema2:
400 ml lapte
1 plic Crem Ole ciocolata

Glazura: 
 2 albusuri
100 gr zahăr
1 vanilie

Pentru inceput batem ouale cu zaharul si adaugam treptat iaurtul. Punem apoi faina cernuta cu praful de copt. Se adauga coaja de lamaie, vanilia si apoi se toarna uleiul putin cate putin. Se amesteca totul. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, acoperite cu hartie de copt. Coacem in cuptor preincalzit la 170 grade C circa 20 de min.


Pentru crema1, se amesteca conform instructiunilor de pe cutie laptele cu praful si se mixeaza.
Pregatim si eclerele, apa si uleiul se dau in clocot, apoi se adauga faina toata si se freaca bine, dupa ce se raceste putin se adauga ouale unul cate unul si mixam in forta.
Coacem gogosele din ecler  pe care le umplem cu crema 2, pe care o preparam din crem ole de ciocolata si lapte mixate impreuna conform instructiunilor de pe plic.
Punem blatul copt in tava de tort  si il fixam cu inelul formei. Daca doriti puteti sa-l insiropati putin, eu nu am facut-o. Aranjati 5-6 gogosele de ecler umplute cu crema de ciocolata si turnam deasupra crema de cremsnit. Mai punem 3-4 gogosele de ecler si deasupra apoi dam pentru cateva ore (2-3)la frigider.


Bateti albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si vanilia continuand sa bateti pana cand bezeaua a devenit solida.


Indepartati inelul de la forma de tort apoi acoperiti tortul cu bezea. Incalziti cuptorul folosind grill-ul asezati  tertul pe un gratar si coaceti 2-3 minute pana ce bezeaua prinde un bronz frumos deasupra. Se foloseste doar obtiunea de grill, altfel nu se va coace bezeaua.

3 comentarii:

  1. hristos a inviat ! super arata tortul!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare ingenioasa idee:)

    RăspundețiȘtergere
  3. aveti un blog f deosebit. este ca o cofeterie.
    va rog f mult daca puteti pune pe blog programul de urmarit prin email ca sa primim retetele in email acasa.
    multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails