sâmbătă, 3 aprilie 2010

Tort "Buburuza vesela"

Inainte de toate sa va urez "Paste fericit".
Am primit comanda de la fetita mea sa-i fac de Paste un tort cu buburuza, asa ca m-am apucat de treaba ... si asta a iesit:

Ingrediente blat:

6 oua
6 linguri zahar
vanilie
6 linguri faina
unt pentru uns forma

Crema din tort:

350 gr iaurt gras
80 gr zahar

coaja si sucul de la o limette
150 ml frisca lichida
100 gr picaturi de ciocolata
10 gr gelatina

Buburuza:

250 ml lapte
80 gr zahar
50 gr ciocplata alba
1 lingura amidon
10 gr gelatina
3 galbenusuri de ou
vanilie



Preparam blatul : Se bat galbenusurile cu zaharul si vanilia, bine de tot, pana se fac ca o crema, iar volumul lor a crescut de 2 — 3 ori. Se adauga faina. Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Albusul se bate spuma pana nu mai cade din castron. Se adauga peste aluat treptat amestecand tot de jos in sus cu lingura de lemn incet ca sa se formeze bule de aer. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit, cca o ora.

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette. Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute, apoi se inglobeaza frisca batuta si picaturile de ciocolata.Crema se intinde peste blatul insiropat cu sirop de apa, zahar si esenta de lamaie, totul fiert si racit putin.

Pentru buburuza, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam vanilia si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va umfla. Gelatina se pune in apa la inmuiat pentru 10 minute, apoi se dizolva in bain marie. Adaugam gelatina si amestecam bine. Punem ciocolata alba rasa peste crema si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine compozitia. Intre timp batem frisca. Cand s-a racit bine crema adaugam si frisca, apoi compozitia o turnam intr-un castronel tapetat cu folie alimentara si dam la rece de seara pana dimineata.

Tortul si buburuza le-am acoperit cu martzipan pe care l-am colorat cu colorant gel, capul buburuzei l-am facut dintr-un sfert de portocala tavalit prin ciocolata.

5 comentarii:

  1. Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Paste Fericit alaturi de cei dragi , multa sanatate, spor in casa si in toate !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
    HRISTOS A INVIAT!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hristos a Inviat!
    Sa-ti traiasca fetita si sa-ti dea cit mai multe comenzi si tu sa traieste si sa faci cit mai multe bunatati!
    Te asteapta niste premii la mine!Te pup!

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails