sâmbătă, 17 aprilie 2010

Chec pufos

Ingrediente:

7 oua
1 si 1/2 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 praf de copt
vanilie
rom
2 linguri cacao



Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. zaharul si apa se pun pe foc la topit pana devine sirop consistent. Apoi se toarna fierbinte peste albusuri, batem compozitia putin.
Adaugam praful de copt, vanilia, romul si galbenusele, amestecam din nou. Urmeaza uleiul, amestecam iar si la final faina cand amestecam din nou avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Asezam compozitia in forme tapetate cu faina, pastram 3-4 linguri de compozitie si amestecam cu cele doua linguri de cacao, turnam deasupra apoi mai punem 2-3 linguri de compozitie alba, ca cea din cacao sa se duca la fund.

Dam la cuptor cca 20-25 de minute, la inceput pentru 5 minute la foc iute apoi foc moderat.

8 comentarii:

  1. daca iti plac macii si ouale carcotase,daca ai devenit peste noapte colectionar de premii blogul meu iti va indeplini dorintele :) si-a facut culcus pe blogul meu un premiu cu maci si oua carcotase :) o zi super faina:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, detin mai multe siteuri de succes si as dori o colaborare cu dumneavoastra fiind din aceeasi nisa de activare. Daca prezint vre-un interes as dori un email la adresa sitestiri@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări...
    Ieri l-am făcut şi merită...
    de acum îl voi face mereu.
    O duminică frumoasă îţi doresc!
    Te îmbrăţişz cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mi-a iesit la fel de crescut ptr. ca am pus in tava mai mare (de cozonac) dar foarte delicios!
    Multumesc frumos ptr. reteta .

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar ca pufos, superb, se vede si in poza, urmeaza pe lista

    RăspundețiȘtergere
  6. Fooooarte bun checul, este pentru prima data cind maninc un chec asa de bun.
    Ti-am vazut retetele si le voi incerca cu siguranta.
    Multumesc ca ai impartasit cu noi reteta asta minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru aceste retete minunate, am incercat checul pufos si este extraordinar de bun si foarte pufos

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails