duminică, 25 aprilie 2010

Ciulama cu inimi si pipote

Ingrediente:

1 pachet inimi si pipote
1 morcov mare
2-3 foi dafin
sare
piper
4 linguri faina
3-4 linguri ulei masline
2 linguri smantana
marar




Curatam pipotele si inimile, le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu morcovul in 2 l de apa. cand incep sa clococteasca punem sare, piper si foile de dafin.Dupa ce morcovul a fiert il scoatem sa se raceasca.
Intr-o craticioara punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam toata faina si amestecam rapid cu telul, adaugam apoi cate un polonic de supa, in care au fiert inimile si pipotele si iar amestecam rapid ca sa nu se formeze cocoloase.
Continuam asa, pana sosul ajunge la consistenta unei smantani, adaugam inimile si pipotele, morcovul dar prin razatoare si cele doua linguri de smantana, mai amestecam de doua trei ori si presaram marar.
Se serveste cu mamaliga calda.

Un comentariu:

  1. ce bun trebuie sa fi fost!imi plac enorm pipotele si inimioarele,dar n-am facut niciodata ciulama...tre sa incerc!

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails