sâmbătă, 4 noiembrie 2017

Prajitura cu visine si crema de vanilie



       Ingrediente
 
Pentru blat:
6 oua 
6 linguri zahar 
6 linguri faina 
3 linguri ulei 
2 linguri cacao neagra 
1 praf de copt 
esenta de rom 
esenta de vanilie 
visine congelate 

Pentru Crema:
6 galbenusuri 
3 linguri zahar 
3 linguri amidon
400 ml lapte 
100 g frisca batuta 
esenta de vanilie 

Pentru glazura: 
1 pachet biscuiti
100 g ciocolata 
Lapte



Mod de preparare

Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc, apoi visinele fara samburi.
Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Cand blatul este copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam apoi laptele amestecand usor. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita. In budinca racita incorporam frisca batuta, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Pentru glazura:
Ciocolata se topeste la baine marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana glazura ajunge la consistenta dorita.
Punem crema peste blatul racit, nivelam.

Biscuitii ii inmuiem intr-un amestec de 100 ml apa, 5 linguri whisky si o lingurita de esenta de cafea.
Asezam biscuitii astfel inmuiati peste crema si acoperim toata suprafata prajiturii cu ciocolata topita. 

Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Multumesc Miha, pentru inspiratie.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails