sâmbătă, 14 octombrie 2017

Papanasi

Ingrediente pentru gogosi:

400 g branza dulce de vaci
100 g branza sarata de vaci
2 oua
300 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja de lamaie
esenta de vanilie
zahar vanilat

Ingrediente montaj:

smantana
dulceata afine (sau ce va place)


Mod de preparare:

Branza dulce scursa bine se pune in castron alaturi de branza sarata data prin razatoare, adaugam cele doua oua, esenta, coaja de lamaie, vanilia, si bicarbonatul. Amestecam bine cu o paleta ca sa omogenizam.
Adaugam jumatate din faina si amestecam bine, apoi lasam paleta si adaugam restul de faina framantand cu mana. Trebuie sa ne iasa un aluat omogen , usor lipicios.



Lasam aluatul la odihnit 10-15 min, apoi facem din el bilute mici, pe care le punem la prajit in baie de ulei pana se rumenesc frumos.


Le montam in cupe, 5-6 gogosele  , punem peste ele smantana, apoi inca 2-3 gogosele, iar smantana si la final dulceata. Se servesc calzi. Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails