duminică, 9 ianuarie 2011

Prajitura cu spuma de fructe de padure


Ingrediente: 

Pentru blat:

100 gr unt moale
100 gr faina
100 gr zahar fin
1 plic praf de copt
2 plicuri vanilie
2 oua + 3 galbenuse


Pentru spuma:
500 gr fructe de padure
3-4 linguri zahar
1 plic gelatina
3 albusuri
140 gr zahar brun fin
300 ml frisca lichida batuta

Se incalzeste cuptorul la 180º C. Pentru blat, se bate untul cu zaharul, apoi se adauga amestecand faina, praful de copt, vanilia, ouale si galbenusurile. Se toarna compozitia intr-o forma cu fund detasabil, cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 30 de minute, pana cand se coace si creste.
Se scoate blatul din forma, cu tot cu hartia de copt, şi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet, se taie in jumatate pe orizontala. Se curata forma de copt si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza prima jumatate de blat in forma (cea care a fost deasupra).
Pentru spuma, se pun fructele intr-o cratita pe foc mic pana incep sa fiarba – acestea vor lasa zeama, asa ca nu este nevoie sa fie adaugata apa. Se pudreaza cu 3-4 linguri de zahar.
Nu trebuie indulcite foarte tare, pentru ca mai tarziu se vor amesteca cu o bezea indulcita. Se amesteca totul intr-un blender si se face piure, apoi se strecoara printr-o sita. Ar trebui sa rezulte aproximativ 250 gr de piure. Se inmoaie gelatina in trei linguri de apa rece, apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bat albusurile pana cand se intaresc. Apoi se incorporeaza zaharul brun fin, in patru transe. Se bate in continuare pana cand se obtine o bezea batoasa si lucioasa. 
Se incorporeaza piureul de fructe, apoi frisca. 

 
Se toarna compozitia pe blatul din forma de copt, apoi se asaza cealalta jumatate de blat deasupra, cu partea cu hartie de copt in sus. 
Se lasa la congelator pana cu 40 de minute – 1 oră inainte de a fi servit, apoi se scoate din congelator si se inlătura hartia de copt. De asemenea, se scoate din forma si se inlatura folia alimentara. Pentru servit, se pudreaza cu zahar.

5 comentarii:

  1. Delicios! Deja imi inchipui aromele!

    RăspundețiȘtergere
  2. This looks very delicious. I love it. Thanks for sharing the recipe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua. V-ar interesa un schimb de link cu magazinul nostru online? V-am fi recunoscatori si va multumim anticipat. Ne puteti gasi pe adresa de email admin[at]copiatexamen.ro unde [at] este @.

    O zi buna in continuare.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails