duminică, 9 ianuarie 2011

Cartofi cu sos alb

Ingrediente:

500 gr cartofi curatati 
apa
sare
50 gr bacon 
50 gr unt
2 linguri cu varf faina
50 ml lapte
200 ml smantana pentru gatit
piper
100 gr cascaval ras

Cartofii curatati si taiati in cuburi se fierb in apa cu sare.
  Intr-o craticioara se caleste baconul.
Untul se topeste si se stinge cu cele doua linguri de faina indoite cu lapte, apoi adaugam smantana pentru gatit si amestecam bine pana devine ca o ciulama, daca se ingroasa prea mult mai picuram lapte.
Cand sosul este destul de gros adaugam baconul prajit, sare si piper dupa gust. Peste acest sos se adauga cartofii fierti si scursi bine de apa, deasupra se presara cascaval ras.
Se acopera pentru 10 minute cu un capac. Se pot servii ca garnitura la orice fel de friptura.

3 comentarii:

  1. MMM,O BUNATATE,SI EU FAC ASA CEVA,DAR CU CARNE DE PORC SAU PUI,O SA INCERC SI CU BACON.PUP!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut chiar azi. Superba retea. As avea ceva de adaugat. Daca folositi si busuioc (daca va place) la sos iese ceva si mai bun. Cel putin din punctul meu de vedere

    RăspundețiȘtergere

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails