sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Cornuri de brutar

De cand am vazut cornurile astea pe site la Laura mi-am imaginat o dimineata de sambata cand sa ma trezesc cu noaptea in cap si sa ma apuc de facut minunatiile, mirosul imbietor sa trezeasca restul casei si sa-i vad cum tabara somnorosi pe ele.


Ingrediente :

300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri de supa pline cu ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata

mai trebuie:


ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru presarat ( sau mac, sau susan sau zahar brun)
galbenus (sau ou) pentru deasupra

Eu am facut aluatul in masina de paine, am pu de cu seara in ea, apa, uleiul, sarea, zaharul (am folosit 2 linguri ca le-am vrut o idee mai dulci), apoi faina neaparat cernuta si deasupra drojdia, am programat masina in asa fel ca la 8 dimineata sa fie aluatul gata framantat si dospit.
Am rasturnat aluatul frumusel pe masa de lucru unsa cu ulei, l-am impartit in 8-9 bucati  cat de cat egale si am procedat  la manevrarea lor cum am vazut pe site la Laura. Fiecare bucata se aplatizeaza cu mana, se unge cu ulei apoi se ruleaza si ruloul obtinut se rasuceste si se innoada. Dupa ce se termina de innodat toate bucatile se iau iar de la inceput pentru formarea de cornuri, prima innodata o sa fie primul corn. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati. Incepand din partea lata se ruleaza cornurile, eu am umplut cateva cu finetti (deci se ruleaza dupa ce se pune umplutura). Cornurile astfel formate se pun in tava pe hartie de copt, se pensuleaza cu galbenus de ou indoit cu cateva picaturi de apa spoi se presara deasupra ce se doreste, eu am pus zahar brun. Le-am lasat 5-10 minutele la loc cald langa cuptorul incins apoi le-am bagat la copt pentru 20-25 de minute la foc aproape mediu.

11 comentarii:

  1. Sa-ti fie de bine, draga mea! I-ai bucurat pe somnorosi :) ? Sunt minunate cornurile tale, of, ce pofta mi-ai facut cu ele, cred ca ma duc si ma apuc de framantat. :)). Daca ti-au placut, iti recomand si reteta "covrigi sarbesti", sunt minunati si aia! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Cornurile arata foarte bine!
    Dar n-ai putea sa faci ceva cu fundalul sau cu scrisul? Introducere e lizibila, dar indregientele scrise cu mov nu se vad deloc. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. :* pentru promptitudine!
    acuma vad ce prostie de cuvant am scris! ups, am inversat d cu g.
    oricum cornurile raman super!
    de curand am facut pentru prima data niste pitute (spirale, impletituri) si de atunci am prins curaj la aluaturi framantate si dospite. asa ca am pus pe lista si aceste cornuri de brutar. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine arata la fel si unghiile dvs.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Le-am facut si eu cu ceva timp in urma si stiu ca sunt foarte bune! Ti-au iesit minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelente cornuri ai facut!Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani draga mea de 1 Martie si o primavara frumoasa cu multe, multe flori!

    RăspundețiȘtergere
  8. buna reteta,cateva sfaturi: unsoarea fa-o in felul urmator bati 1-2 oua cu un putin zahar,lasi 30 minute pana se mai innegreste,pui sare si putina apa si apoi ungi cornurile,ies mai brune.Pentru niste cornuri funky poti sa bagi carnati taiati,cascaval etc.
    pentru ca forma sa iasa frumoasa,tot aluatul poti sa-l intinzi direct fara sa-l tai(sau poti sa-l tai in 2) si apoi in fasii de 8-9 cm latime..le dai cu putina faina si le asezi una peste alta si tai in forma de trunchi de con(tai 3 deodata,economisesti timp).
    Ciao,spor!

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails