duminică, 29 august 2010

Prajitura after eight

Ingrediente:

3 foi pandispan
300 gr ciocolata neagra
200 gr ciocolata alba
500 ml frisca lichida
200 gr iaurt natur
50 ml sirop menta
3 linguri zahar fin
100 gr unt
40 gr gelatina


Pentru inceput preparam mousse de menta, topim la bain marie, 200 gr ciocolata alba in 50 ml frisca, separat punem la inmuiat 20 gr gelatina in 4-5 linguri de apa rece, dupa ce s-a umflat o asezam la bain marie sa se topeasca.

Batem tare 150 ml de frisca. Dupa ce s-a topit ciocolata dam de pe baia de aburi si incorporam gelatina in ea, adaugam 50 de ml de sirop de menta si 100 gr iaurt apoi amestecam bine, cand s-a racit compozitia incorporam si frisca batuta tare.

Intr-o tava pe care o tapetam cu folie din plastic asezam o foaie de pandispan pe care o insiropam usor cu sirop de apa cu zahar si vanilie, adaugam mousse-ul de menta, iar peste el punem din nou o foaie de pandispan, dam la rece pana preparam mousse de ciocolata.
Tot la bain marie topim 200 gr ciocolata neagra cu 50 ml frisca, procedam ca la mousse cu menta, incorporam gelatina topita dupa ce ridicam cratita de pe aburi, apoi cand se raceste putin adaugam frisca batuta, pastram aceleasi cantitati ca la mousse de menta insa fara sirop.

deasupra asezam o alta foaie de pandispan si acoperim cu folie, apoi dam la rece pentru 2 ore cel putin. Dupa ce s-au intarit cremele, preparam glazura. Punem din nou pe baie de aburi 100 gr ciocolata neagra, 3 linguri de zafar si 100 ml frisca, topim totul bine amestecand in continuu sa nu ramana cocoloase, adaugam untul taiat cuburi si amestecam pana se topeste.

Rasturnam prajitura pe o tava, o portionam in patrate

si turnam deasupra glazura de ciocolata,
dam din nou la rece vreo ora poate chiar doua si servim... un deliciu

15 comentarii:

  1. Wow... super arata prajiturica... felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte aspectuoasa.
    Unde se gaseste sirop/esenta de menta? Eu nu am gasit in magazin decat de migdale, vanilie, rom

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place cum arata......delicios de buna trebuie sa mai fie.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bianca, eu iau din carrefour, il gasesc la sticla metalica de 1 litru, cu sigla lor pe sticla, e la raionul de siropuri langa cel de portocale, lamaie, fructul pasiunii, etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. e chiar un dulce cu gust fin,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca ai denumit-o prajitura after eight, am crezut ca ai folosest ciocolata After Eight...

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place grozav prajiturica ta.nu stiam de siropurile de la carefour dar am sa-l vizitez.se gasesc foi de pandispan de-a gata ?unde?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nop Sara, insa gustul este identic

    RăspundețiȘtergere
  9. Pansy, se gasesc la orice supermarket, cred ca si la magazinele de cartier, exact asa se numesc Pandispan

    RăspundețiȘtergere
  10. Alexa, imi place tare mult prajiturica ta. Permite-mi sa imprumut si eu reteta ta. Si de asemenea permite-mi sa ma fac si eu persoana interesata pe blogul tau. Te invit si pe la mine daca-ti face placere. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. NU am mincat niciodata moussze de menta, dar cred ca este delicios. Abia astept sa o fac. Am menta in gradina pentru ca sintem mare amatori de ceai de menta pantru digestie. Daca nu iese cu menta proaspata atunci cumpar si sirop. Pup mult si o sa vizitez situl tau ca mi se pare super. Nina

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pt Cristina, am pus caseta de cautare pe blog, http://bunatati-delicatese.blogspot.com/2010/03/pandispan.html - aici e reteta de pandispan, insa la aceasta prajitura am folosit foi de pandispan din comert

    RăspundețiȘtergere
  14. oau! chiar si la ora asta as servi cateva portii din prajitura ta!nu mi gasesc cuvinteleeee!..cred k sau dus la prajiturik.....super! extra!marfa!

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails